پزشکی و سلامت, مطالب آموزشی

آلرژی فصلی در پاییز

آلرژی-فصلی-در-پاییز
آنچه در این مطلب می‌خوانید

آلرژی فصلی در پاییز مشکلی است که از اواخر تابستان مبتلایان به این بیماری را با مشکل مواجه می‌کند. آلرژی های فصلی یک واکنش غیر عادی در سیستم ایمنی بدن هستند. این واکنش ها نسبت به مواردی همچون گرده گل، قطره های آب و قارچ ها رخ می دهند. همان طور که می دانید، در فصل پاییز گیاهان و درختان دچار کاهش رطوبت می شوند که در نتیجه سبب ریزش برگ آن ها می شود. این امر باعث وجود مشکلاتی در سیستم بدنی و آلرژی فصلی در پاییز می گردد. علاوه بر این مورد، افزایش گرده افشانی گیاهان نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث وجود آلرژی در فصل پاییز می شود. در ادامه درمورد این نوع آلرژی و علائم و روش های درمان آن توضیح می دهیم.

علائم آلرژی چیست؟

همان طور که اشاره شد، آلرژی های فصلی در فصل پاییز با توجه به سیستم ایمنی هر فرد، برای آن فرد رخ می دهد؛ بنابراین به هر میزان که سیستم ایمنی بدن فرد مقاوم تر باشد، احتمال اینکه به این آلرژی ها دچار شود کمتر است. همچنین لازم به ذکر است که با توجه به سیستم ایمنی بدن هر فرد، علائم آلرژی فصلی نیز در هر بدن قابل تغییر است اما به طور کلی برخی از علائم رایج این آلرژی عبارتند از:

  • آبریزش بینی: یکی از علائم این مشکل وجود آبریزش بینی است‌. آبریزش بینی به خاطر علائم دیگر آلرژی های فصلی همچون خارش و تورم بینی، سرفه و عطسه پدید می آید. همچنین آبریزش بینی سبب ایجاد مشکلات دیگری همچون سردرد یا فشار در ناحیه بینی می شود.
  • عطسه: زمانی که بدن دچار آلرژی فصلی می شود سیستم ایمنی بدن، مواد شیمیایی موجود در بدن همانند هیستامین ها را آزاد می کند؛ در نتیجه بدن دچار عطسه های پیاپی و بیش از حد می شود.
  • خارش و سوزش: در پاییز به علت وجود ذرات آلرژی زا در هوا امکان اینکه چشم فرد تحریک شود، وجود دارد. همچنین ممکن است این مشکل، علائم دیگری همچون خارش، سوزش، تورم و اینگونه موارد را به همراه داشته باشد.
  • سرفه: آلرژی فصلی سیستم تنفسی بدن را تحریک می کند و سبب ایجاد مشکلاتی همچون سرفه یا عطسه در بدن می شود. لازم به ذکر است که با توجه به شدت آلرژی و وضعیت بدن فرد، سرفه می تواند خشک یا خلط دار باشد.
  • مشکلات گوارشی: در برخی از افراد یکی دیگر از علائم آلرژی فصلی در پاییز ایجاد مشکلات گوارشی همچون اسهال، استفراغ یا یبوست است. این مشکل ممکن است به دلیل مصرف غذاهای آلرژی زا یا نامناسب باشد.
  • خشکی پوست: برخی از افراد با توجه به اینکه شرایط آب و هوایی تغییر کرده است (وجود فصل پاییز پس از تابستان) در پاییز دچار خشکی یا التهاب پوست می شوند.
  • خستگی: برخی از افراد با درگیری به آلرژی فصلی در پاییز، در بدن خود احساس خستگی و خواب آلودگی دارند. همچنین امکان اینکه افراد احساس سر درد یا فشار در نواحی سر و صورت نیز داشته باشد، وجود دارد.

درمان آلرژی فصلی در پاییز

درمان این آلرژی ها به منظور کنترل و مهار علائم و واکنش بدن نسبت به آن ها انجام می گیرد. برخی از این روش ها برای درمان این آلرژی ها عبارتند از:

  • آنتی هیستامین ها: همان طور که اشاره شد زمانی که بدن دچار آلرژی می شود سیستم ایمنی بدن هیستامین ها را در بدن آزاد می کند؛ بنابراین توصیه می شود که از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنید تا بتوانید علائم گفته شده آلرژی فصلی در پاییز را کنترل و مهار کنید. استفاده از آنتی هیستامین ها یکی از روش های اصلی برای درمان آلرژی ها است.
  • آغشته کننده بینی: این داروها برای جلوگیری از آبریزش بینی، عطسه، سرفه و اینگونه موارد استفاده می شود. این داروها از طریق اسپری و به صورت موضعی مصرف می شوند.
  • کورتیکوستروئید ها: این داروها به عنوان یک دارو ضد التهاب و ضد آلرژی شناخته می شوند و همانند آنتی هیستامین ها به مهار و کنترل علائم آلرژی فصلی کمک می کنند. این دارو به صورت قطره چشمی، اسپری بینی یا کرم موضعی قابل استفاده است.
  • استفاده از وسایل ضد آلرژی: استفاده از وسایلی همچون ماسک که سبب جلوگیری از ورود گرده یا ذرات آلرژی زا می شود، برای بدن بسیار مناسب است. همچنین توصیه می شود که به صورت منظم و پیوسته دست ها و صورت خود را بشویید تا در صورت وجود گرده یا ذرات آلرژی در دست و صورت هایتان، آن ها از بین بروند.
  • استفاده از مایعات و مواد مغذی: زمانی که بدن فرد دچار آلرژی فصلی در پاییز می شود، سیستم ایمنی بدن فرد تضعیف می شود. در نتیجه توصیه می شود که در طول روز مایعات کافی مصرف کنید. همچنین سعی کنید از خوراکی هایی که ارزش غذایی بالایی دارند، استفاده کنید تا سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. به طور مثال مصرف لیمو تازه و عسل طبیعی برای آلرژی های فصلی بسیار مفید است.
  • مراجعه به پزشک: اصلی ترین روش برای درمان آلرژی فصلی در پاییز، مراجعه به پزشک متخصص است. پزشکان تشخیص می دهند تا بهترین راه درمان برای حساسیت و آلرژی شما چیست. همچنین در صورتی که آلرژی شما بیش از حد جدی باشد، پزشکان از آمپول های ضد آلرژی برای درمان استفاده می کنند.

آلرژی فصلی در پاییز چه مشکلاتی به همراه دارد؟

زمانی که افراد به آلرژی های فصلی دچار می شوند، مشکلات دیگری نیز در سیستم بدنی آن ها اتفاق می افتد که در ادامه به بررسی این مشکلات می پردازیم:

  • عفونت های تنفسی: همان طور که اشاره شد، آلرژی ها سیستم تنفسی را درگیر می کنند که اگر سریعا برای درمان آن اقدام نکنید سیستم تنفسی شما دچار عفونت می شود و سیستم ایمنی تضعیف می شود.
  • اختلالات در خواب و کاهش تمرکز: برخی از افراد، زمانی که دچار آلرژی فصلی در پاییز می شوند در خواب خود دچار مشکلاتی خواهند شد و دچار بی خوابی می گردند. مشکل بی خوابی به علت وجود خارش، سوزش، آبریزش بینی، عطسه و سرفه های پیاپی است. همچنین لازم به ذکر است که مشکل کم خوابی یا کاهش کیفیت خواب سبب کاهش تمرکز نیز می شود. در نتیجه سلامت جسمی و عملکرد بدن فرد به خطر می افتد.
5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی