تست اعتیاد و سایر خدمات آزمایشگاهی

آنچه در این مطلب می‌خوانید
تست اعتیاد و سایر خدمات آزمایشگاهی

تست اعتیاد یکی از آزمایشات بدو استخدام است. ازآنجایی که سن اعتیاد در کشور بسیار پایین آمده است و همچنین افراد معتاد، اعتیاد خود و مصرف مواد مخدر را انکار می کنند شناخت روشهای تست اعتیاد می‌تواند به کارفرمایان کمک کند تا بتوانند اطلاعات بیشتری را در مورد اعتیاد و وضعیت کارکنانشان به دست آورند.

لذا یکی از آزمایشای که  قبل استخدام انجام میی شود تست اعتیاد می باشدکه شاغلین  از لحاظ مصرف مواد و الکل غربالگری  می شوند. بسته به قوانین و سیاست هر شرکت   این غربالگری  برای تقاضای کار درخواست ی شود.

چه زمانی کارفرما تست اعتیاد را درخواست می‌کند؟

برحسب نظر کارفرما ممکن است این آزمایشات را قبل شروع استخدام و یا  حتی در هر زما ن از پروسه کاری بر اساس صلاحدید کارفرما تقاضا شود.کارفرما ممکن است به صورت رندم و کاملا تصادفی  افراد مشکوک  را  برای انجام تست انتخاب کنند.

 انواع مختلفی از تست اعتیاد مواد و الکل توسط کارفرمایان مورد استفاده قرار می گیرد مانند:

  • آزمایشات ادرار
  • خون
  • آزمایش مو
  • آزمایش تنفس برای الکل
  • غربالگری بزاق دهان برای مواد
  • غربالگری عرق بدن برای مواد

هر تست اعتیاد چه مواردی را پوشش می‌دهد؟

هریک از آزمایشات از تست اعتیاد نوعی از مواد مخدر را مشخص می‌کند.

آزمایش ادرار برای تست اعتیاد

برای کارکنان مشکوک به مصرف موادوویا متقاضیان کار آزمایش ادرار برای تشخیص مواد و الکل متداولترین ازمایش مورد استفاده است.

یک آزمایش ادرار معمولی با هدف استخدامی شامل تست  تریاک و محصولات آن، کوکایین، ماری جوانا، آمفتامین، متا آمفتامین، نیکوتین و الکل می شود.
آزمایش ادرار ممکن است بخشی از پروسه قبل از استخدام متقاضیان کار باشد یا توسط کارفرمایان به طور تصادفی برای کارکنان با شرایط خاص مورد استفاده قرار بگیرد.

آزمایش ادرار یکی از رایج ترین و متداول ترین راه ها برای تشخیص اعتیاد است که می‌توان از آن برای تشخیص انواع مختلفی از مواد مخدر استفاده شده توسط فرد، استفاده کرد.

از معایب آزمایش ادرار می توان به دقت نسبتاً پایین آن اشاره کرد به همین دلیل است که فرد معتاد می تواند با استفاده از داروها و برخی مواد، نتیجه آزمایش را تغییر دهد. 

از مزایای آزمایش ادرار می توان به سرعت پاسخگویی و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد که همین مزایا باعث شده است تا آزمایش ادرار برای تشخیص اعتیاد بیشترین کاربرد را برای محیط های کاری و قانونی داشته باشد.

روند کار آزمایش ادرار به این صورت است که فرد پس از استفاده از مواد مخدر و بعد از بالا رفتن سوخت و ساز و متابولیسم بدن اثرات موجود از مواد مخدر را با ادرار تخلیه می کند. در آزمایش ادرار با استفاده از غربالگری مواد مخدر و متابولیک های آن، ادرار را تجزیه و تحلیل می کنند. به همین دلیل است که با استفاده از این آزمایش به راحتی می توان اثرات و بقایای باقی مانده از مواد مخدر مصرف شده را در ادرار تشخیص داد و آن را پیگیری و بررسی کرد.

همانطور که گفته شد بعضی از افراد قبل از انجام آزمایش ادرار با استفاده از برخی داروها و یا مواد نتیجه آزمایش را به هم می زند مثلاً این افراد می توانند با استفاده از موادی مانند جوهر لیمو ، اسید سیتریک و یا پروژسترون و غیره که باعث به هم خوردن ph ادرار می شود نتیجه آزمایش اعتیاد خود را به راحتی تغییر دهند.

کیت تست ادرار

برای استفاده از این کیت باید قطره ای از ادرار فرد را روی نواری که در کیت مشخص شده است قرار داد تا کیت بتواند وجود ماده مخدر در بدن فرد را تشخیص دهد. استفاده از این کیت برای تشخیص هر ماده مخدر استفاده شده متفاوت است به این صورت که اگر مواد مخدر مصرف شده هروئین ، کراک، مورفین و یا تریاک باشد تا ۷۲ ساعت پس از استفاده آن وجود مورفین در بدن فرد معتاد قابل تشخیص است.

برای استفاده از این کیت شما احتیاج به ساعات مشخص در شبانه روز ندارید و شما در هر ساعت که دلتان بخواهد می توانید از آن استفاده کنید. نکته قابل توجه مربوط به دمای نمونه ی گرفته شده است که بهتر است در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری شده باشد و شما می توانید از این نمونه تا ۴۸ ساعت استفاده کنید و تست را انجام دهید.

آزمایش موی سر و بزاق برای تست اعتیاد

تست اعتیاد به وسیله موی سر و بزاق یکی از جدید ترین روش های تشخیص مصرف مواد مخدر است که در سالیان اخیر مورد استقبال زیادی قرار گرفته است و از آن استفاده زیادی می شود. زمانی که فرد از مواد مخدر استفاده می کند با توجه به اینکه این ماده اثر متابولیک خود را در موهای فرد مصرف کننده باقی می گذارد با استفاده از این نوع آزمایش می توان با دقت بیشتری تست اعتیاد فرد را سنجید و از خطا کردن در نتیجه تست اعتیاد در امان ماند.

یکی از دلایل محبوبیت آزمایش موی سر همین دقت بالای آن در نتیجه تست اعتیاد است.

آزمایش مو در شرایط و موقعیت های حساس مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل قرار گیری اثرات مواد مخدر در فولیکول مو تشخیص وجود آن از ۳۰ تا ۹۰ روز قابل شناسایی است

کیت بزاقی

این کیت نیز مانند کیت ادرار ، عمل می کند با این تفاوت که با قرار دادن این کیت در دهان فرد و انجام واکنش هایی که با بزاق وی انجام می دهد به اعتیاد وی، پی می برد. این کیت می‌تواند مصرف مواد مخدر فرد را برای چند روز گذشته را به راحتی شناسایی کند و برای افرادی که اخیراً مصرف مواد مخدر داشته اند گزینه خوبی به حساب می آید.

موادی مانند الکل از ۶ تا ۱۲ ساعت بعد از مصرف آن، با استفاده از این کیت قابل شناسایی است و ماری جوانا پس از ۱ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف به راحتی تشخیص داده می شود این اتفاق به دلیل ماندگاری این مواد در بزاق فرد مصرف کننده است.

آزمایشات خون تست اعتیاد

یک آزمایش خون تست مواد ممکن است هنگام استخدام متقاضیان کار یا کارکنان مشکوک به مصرف غیرقانونی مواد  انجام شود. یک آزمایش خون میزان الکل یا مواد را درخون گرفته شده از فرد اندازه گیری می کند.

موادی که در آزمایش خون تست مواد برای استخدام مورد ارزیابی قرار میگیرند عبارتند از: تریاک یا افیون، آمفتامین، کوکایین، ماری جوانا، متاآمفتامین، نیکوتین و الکل.

چه داروهایی را نباید قبل از تست اعتیاد مصرف نمود؟

ممکن است است فرد آزمایش دهنده اعتیاد نداشته باشد اما با مصرف برخی از داروها جواب آزمایش او مثبت اعلام شود. استفاده از داروهایی مانند کدئین با دوز مصرفی بالا ، متادون و آمفتامین ها می تواند جواب آزمایش شما را مثبت نشان دهد همچنین در ادامه به تعدادی از داروها اشاره می‌شود که استفاده از آن ها احتمال مثبت شدن آزمایش شما را افزایش می دهد.

  • دیکلوفناک
  • متادون
  • آمفتامین
  • آنتی هیستامین ها
  • داروهای ضد افسردگی
  • انواع مختلف داروهای آنتی بیوتیک
  • کدئین و…

هزینه تست اعتیاد بر عهده چه کسی است؟

در معاینات بدو استخدام  شاغل  هزینه را پرداخت می کند ولی در مورد آزمایشات دوره ای همیشه کارفرما هزینه را باید پرداخت کند.

سایر خدمات آزمایشگاهی

مرکز تخصصی طب کار آروان کلیه خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز مدیران، کارمندان، کارگران، ورزشکاران و… را ارائه می‌نماید. این خدمات آزمایشگاهی عبارتند از:

  • ارائه خدمات آزمایشگاهی و تست های پزشکی به فدراسیون ها و باشگاه های ورزشی
  • انجام آزمایشات روتین
  • انجام آزمایشات تکمیلی (باصلاحدید پزشک متخصص ویا کارفرما)
  • انجام آزمایشات تخصصی چکاپ (ویژه مدیران و کادر اداری)
  • بررسی تشخیص سرطان پروستات (برای آقایان بالای۴۰سال)
  • بررسی آزمایشات فقرآهن (برای خانم ها)

اشتراك اين مطلب در شبكه هاي اجتماعي

4.3/5 - (3 امتیاز)