مطالب آموزشی, معاینات و آزمایشات طب کار

آزمایشات کارت سلامت رانندگان

آزمایشات-کارت-سلامت-رانندگان
آنچه در این مطلب می‌خوانید

آزمایشات کارت سلامت رانندگان موضوعی است که در این مقاله، آن را مورد بررسی قرار می دهیم. یکی از موارد اصلی در حمل و نقل جاده ای، وجود یک راننده سالم و سلامت است. البته لازم به ذکر است که موارد دیگری نیز وجود دارند که موجب یک حمل و نقل ایمن می شوند. به طور مثال داشتن یک خودرو مناسب و با کیفیت از لازمه این کار است، یا مطلع بودن از مسیر های جاده و وضعیت آب و هوا. اما همان گونه که اشاره شد مهم ترین موضوع راجع به حمل و نقل در جاده، وجود یک راننده ماهر است که اگر این آزمایشات را گذرانده باشند، در سلامت روحی و جسمی بالایی قرار دارند. اگر یک راننده ویژگی های گفته شده را داشته باشد قطعاً در شرایط نامطلوب می تواند بهترین عملکرد خود را نشان دهد و خود و اطرافیانش را از خطر دور کند و در امان نگه دارد.

در رانندگی مجوزی مانند گواهینامه وجود دارد که سلامت آن فرد راننده را تأیید می کند. به این مجوز (کارت)، کارت سلامت راننده می گویند و برای دریافت این مجوز باید آزمایشات کارت سلامت رانندگان را طی کنید.

کارت سلامت رانندگان چیست؟

این کارت به دستور سازمان راه و ترابری برای رانندگان اجباری است که این موضوع بسیار به رانندگان کمک می کند و مفید است زیرا از آسیب های ناشی از تصادفات رانندگی جلوگیری می کند. رانندگان زحمتکش و پر تلاش خودرو های حمل بار، مدت زمان بسیار زیادی بر روی صندلی در حالت ساکن مشغول رانندگی هستند، به این خاطر ممکن است به مشکلاتی مانند بیماری های قلبی و عروقی، اسکلتی، عضلانی، بینایی و شنوایی دچار شوند. از این رو انجام آزمایشات کارت سلامت رانندگان موضوع بسیار حائز اهمیتی است زیرا در این آزمایشات، تست هایی از راننده گرفته می شود که سلامتی راننده تضمین شود و به نوعی از مشکلات بالا جلوگیری شود.

در صورت هر گونه مشکلی، راننده برای ادامه فعالیت خود باید آن مشکل را برطرف کند تا بتواند مجدداً خدمت کند. بنابراین توصیه می شود که با انجام آزمایشات کارت سلامت رانندگان، سلامتی و تندرستی خود را حفظ کنید و سریعاً به دریافت این کارت اقدام کنید زیرا بسیار پر کاربرد و حائز اهمیت است.

ثبت نام و آزمایشات کارت سلامت رانندگان

ثبت نام برای دریافت این کارت، کار بسیار راحتی است و اصلی ترین موضوع برای این کار، مراجعه به مراکز پزشکی و انجام این آزمایشات است. در این آزمایشات باید برخی از تست ها را انجام دهید. شما برای ثبت نام این کارت، باید در ابتدا به مراکز صادر کننده کارت سلامت رانندگان باری مراجعه کنید و مدارک خود را ارائه دهید که این مدارک عبارتند از: اصل و کپی گواهینامه رانندگی، اصل و کپی کارت ملی، کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی و یک قطعه عکس ۳ در ۴. البته لازم به ذکر است با گذشت زمان و تغییر قوانین، این مدارک ممکن است به تغییراتی دچار شوند. به همین دلیل توصیه می شود قبل از مراجعه به این مراکز، از داشتن مدارک لازمه برای دریافت کارت سلامت رانندگان مطمئن شوید.

بعد از این مرحله، همانگونه که اشاره شد تست هایی از راننده به عنوان آزمایشات کارت سلامت رانندگان گرفته می شود که این آزمایشات شامل تست روانشناسی، تست خواب، تست شنوایی سنجی، غربالگری بینایی سنجی و آزمایش خون و ادرار می شوند. به همین دلیل رانندگان باید قبل از انجام این تست ها حتما ناشتا باشند. تست های گفته شده برای افراد زیر ۴۰ سال کافی است اما برای افراد بالای ۴۰ سال انجام تست های قلبی و عروقی نیز الزامی است. مواردی که به آن ها اشاره شد مربوط به سلامت جسمی افراد می شود اما در کنار این موارد برخی از مشاوره های پزشکی و روانشناسی نیز انجام می گیرد. دلیل این امر این است که از سلامت روانی افراد نیز اطمینان حاصل شود و انجام این آزمایشات به صورت کامل انجام گیرد.

در آخر پس از گذراندن تمامی مراحل در صورت توانایی لازم در تمامی زمینه ها و موفقیت در تمامی تست ها، اطلاعات فرد در سیستم ثبت می شود و برای صادر شدن کارت سلامت او باید منتظر ماند. همچنین لازم به ذکر است اگر راننده برای دریافت کارت سلامت خود، برای اولین بار اقدام می کند و این آزمایشات را طی می کند، باید در برخی از دوره های آموزشی که لازمه شناخت مباحث پایه برای بیماری های مختلف است، شرکت کند.

عدم صلاحیت در آزمایشات کارت سلامت رانندگان

همانگونه که در مطالب بالا اشاره شد؛ در انجام آزمایشات کارت سلامت رانندگان، تست هایی انجام می گیرد که این تست ها عبارتند از بینایی سنجی، شنوایی سنجی، تست خواب و اینگونه موارد. اینک هر یک از این تست ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • اختلالات بینایی: اگر در این آزمایشات مشكلاتی در بینایی خود مانند کاهش حدت بینایی، کاهش میدان بینایی، اختلال دید رنگی، دید تک چشمی داشته باشید در معاینات بینایی رد خواهید شد. اپتومتریست این موارد را با استفاده از دستگاه های مخصوص یا تابلوی بینایی سنجی دیجیتال که استاندارد است، انجام می دهد.
  • اختلالات شنوایی: اگر در آزمایشات کارت سلامت رانندگان در شنوایی مشکلاتی مانند کاهش شنوایی داشته باشید، این مورد را با انجام PTA در اتاقک آکوستیک بررسی می کنند.
  • اختلالات غدد آندوکرین: اگر در آزمایشات کارت سلامت رانندگان به مشکلاتی مانند دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو که با انسولین درمان می شوند، دیابت هایی که با انسولین درمان نمی شوند (دیابت هایی که غیر وابسته به انسولین هستند)، هیپوگلسیمی غیر دیابتی، بیماری های غده تیروئید، بیماری های غده پاراتیروئید، بیماری های غده هیپوفیز، بیماری های غدد آدرنال، آکرومگالی و انسفالوپاتی هپاتیک مبتلا باشید در این معاینات رد خواهید شد.
  • اختلالات کلیوی: اگر در این آزمایشات به بیماری هایی مانند نارسایی کلیه مبتلا باشید یا اگر پیوند کلیه موفقیت آمیز داشته باشید، پس از گذشت مدت زمان درمان خود باید پزشک متخصص طب کار وضعیت شما را بررسی کند و با تایید صلاحیت پزشک می توانید به رانندگی ادامه دهید.
  • اختلالات تنفسی: اگر برای انجام آزمایشات کارت سلامت رانندگان به نارسایی تنفسی مبتلا باشید، در این معاینات رد خواهید شد.

سخن آخر

در آخر ما در این مقاله به بررسی کارت سلامت رانندگان پرداختیم و تمامی مشکلاتی که باعث رد شدن رانندگان در این معاینات می شود را بررسی کردیم. همچنین ثبت نام برای دریافت کارت سلامت راننده را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

3.3/5 - (3 امتیاز)

اشتراک اين مطلب در شبكه های اجتماعی